高考英语阅读题 学会分享

2017-06-11 英语阅读

  明天就要高考了,今天小编准备了一些比较有代表性的高考英语阅读理解题给大家考前练练手,希望可以帮助同学们在高考前尽快找到自己的做题状态。

  学会分享

  阅读理解(每题2分,满分8分)

  (2012·安徽卷)In Asia,there are special competitions where kites have complex designs and are fitted with instruments that make musical sounds as the wind blows through them.Although all kites have a similar structure (结构),they are widely different in size and shape.Kitefighting competitions are also held,in which competitors use their kites to attack and bring down their opponents'(对手) kites or cut their strings(线).

  For more than 15 years,the Big Wind Kite Factory has been giving kitemaking and kiteflying classes for the children on an island in Hawaii.In its kitemaking lessons,students can make kites in as little as 20 minutes!Children as young as four years old can learn how to fly a kite.Jonathan Socher and his wife Daphne started the kite factory in 1980.Their kites are made of nylon(尼龙).Their designs are Hawaiian themes created by Daphne.The designs are cut out of the nylon with a hot knife that seals the edges and then fastened directly onto the kite.

  The kite that is used to give lessons is a regular diamond kite with a rainbow pattern.The difference between this kite and the ones they make during the lessons is that it is a twostring controllable kite.Big Wind employees fly the kite and for a few minutes show students how pulling on one line and then on the other controls the direction the kite goes in.Then the controls are given to the students.

  Jonathan insists that it is not necessary to make a huge impressive kite to have fun making and flying kites.Even the simplest structure can work,and can give hours of fun.Go on,give it a try!

  【语篇解读】 一家风筝厂15年来一直坚持为夏威夷一座岛屿上的孩子开设制作风筝和放风筝的课程。

  1.Which of the following is true according to the text?

  A.A hot knife is used to iron the nylon.

  B.Children never fly kites on their own in flying lessons.

  C.Kite strings must not be cut in kitefighting competitions.

  D.Daphne designs kites for the Big Wind Kite Factory.

  答案 D [考查细节理解。根据第二段最后一句可知,使用加热过的刀是切割尼龙,而不是熨烫尼龙,故A错。B项与第三段最后一句“Then the controls are given to the students.”相悖。根据第一段最后一句可知C项错误。由第二段倒数第二句和倒数第四句可知D项表述正确。]

  2.What is different about the kite used for flying lessons?

  A.It has two strings. B.It is simple in design.

  C.It has a rainbow pattern. D.It is shaped like a diamond.

  答案 A [考查细节理解。根据第三段第二句“The difference between this kite and the ones they make during the lessons is that it is a twostring controllable kite.”可知,与孩子们在制作课上制作的风筝不同的是飞行课上使用的风筝是双线控制的,故选A。]

  3.According to Jonathan,what do you need to have fun with kites?

  A.A large kite. B.Any type of kite.

  C.A complex structure. D.A kite that impresses others.

  答案 B [考查推理判断。最后一段表明的是Jonathan的观点。根据他的观点可推知,他认为即使构造最简单的风筝也可以给你带来快乐,不一定非要制作大而华丽的风筝,故选B。]

  4.What is mainly described in the text?

  A.A kite factory. B.Kiteflying lessons.

  C.Special competitions. D.The kitemaking process.

  答案 A [考查主旨大意。通读全文可知,本文主要介绍了一家风筝厂15年来一直坚持为夏威夷一座岛屿上的孩子开设制作风筝和放风筝的课程,故选A。B、C、D三项只是文章的细节,并不是主旨。]

  维B 完形填空(每题1.5分,满分30分)

  选材网站:http://groups.yahoo.com

  高考曾用材料:2012安徽卷完形填空

  选材相似度:★★★★

  设题相似度:★★★

  难度系数:★★★★

  The house sprang to life when everyone arrived on Christmas Eve.In the middle of our church service,__1__,my spirits fell.There was no lonelier feeling than standing in the __2__ of one's family singing “Silent Night”—__3__ by an active college daughter; a sweet,gentle daughterinlaw; a handsome,__4__ 25yearold son; a wideeyed,3yearold grandson; and an awkward teenager whose hugs were like wet shoelaces—and be keenly __5__ that someone was missing.Back at home,everyone continued to __6__ the subject.

  “The tree is splendid,Mom,” Molly said.She knelt down and began pulling __7__ out of a shopping bag to add to my pile.

  “I love what you did with the __8__,Pam,” Amy said.“You're always so __9__”

上一篇:高考英语阅读考前复习题 环境保护 下一篇:高考英语阅读训练题 海洋资源